Danas se obilježava 28. godišnjica od ratnog zločina u selu Trusina kod Konjica kada su pripadnici Armije RBiH upali u selo i ubili 18 civila hrvatske nacionalnosti te četiri zarobljena pripadnika Hrvatskog vijeća obrane.  

Polaganjem vijenaca, molitvom i svetom misom za poginule, umrle i nestale pripadnike Hrvatskog vijeća obrane (HVO), u Mostaru je u četvrtak obilježena 29. obljetnica osnutka HVO-a.  

Neka vas iščekivanje najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa osnaži u žrtvi odricanja i vrati osnovnim ljudskim vrijednostima te naposljetku radost Uskrsa neka uđe u vaše domove. 

Ovaj blagdan dočekujemo s posebnom radošću, spremni za nove početke i pobjedom svjetlosti nad tamom, dobra nad zlom, života nad smrti. 

U svom osobnom, obiteljskom i društvenom životu nastojmo  biti bolji, davati više drugima, dijeliti duhovna i materijalna dobra, živjeti životom pravednosti i otvorenog duha.

Poštovane članovi Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata BiH, Hrvatice i Hrvati katoličke vjeroispovijesti  želim vam da u ovo  uskrsno vrijeme imate zdravlja i božji  mir u sebi  te da ga prenesete svima koji žive s vama i pored vas.

U svoje osobno ime  i ime Udruge želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs!

 

PREDSJEDNIK HULDR-a

      Miroslav Zelić

U Mostaru su u subotu na groblju u Raštanima pokopani posmrtni ostatci Zorana Galića, jednog od četvorice pripadnika HVO-a iz skupine od 19 nestalih bugojanskih Hrvata, čija su tijela pronađena prošlog ljeta. Dan ranije, vječni smiraj našli su Ante Markulj, Dragan Miličević i Frane Jezidžić, čiji su posmrtni ostatci pokopani uz počasti u Bugojnu u prisustvu obitelji, predstavnika stradalničkih udruga i visokih hrvatskih dužnosnika. 

U 65. godini života, primivši sakrament kršćanske utjehe i okrjepe, u Mostaru je preminuo Zvonko Dragić, jedan od hrvatskih logoraša, stradalnik Domovinskog rata te jedan od ljudi koji je do kraja svojeg života konstantno ukazivao na zločine nad Hrvatima u Bosni i Hercegovini.  

Knjiga

Kontakt

HRVATSKA UDRUGA LOGORAŠA DOMOVINSKOG
RATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Kneza Mihaela Viševića Humskog 37
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

Telefon/Fax: + 387 036 318 641
E-mail: udruga@hrlog.ba 

Idi na vrh