Za boravka u središnjoj Bosni, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, pored sastanaka s političkim čelnicima i gospodarstvenicima središnje Bosne, nakratko se susreo i s predsjedateljem Općinskog vijeća Bugojna Miroslavom Zelićem.  

Za vrijeme muslimansko-hrvatskog sukoba ubijeno je 53 župljana župe Potoci, dok je u cijelom Domovinskom ratu 107. 

Lidija Bradara, predsjednica Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta BiH, na nedavnoj je sjednici aktualnom ministru sigurnosti BiH ratnom zapovjedniku Operativne skupine Zapad Armije BiH Selmi Cikotiću postavila pitanje gdje su tijela nasilno odvedenih bugojanskih Hrvata koji se godinama vode kao nestali, piše Večernji list BiH. 

Danas je u Zenici u organizaciji Hrvatske udruge logoraša grada Zenice obilježen Dan logoraša Zenice. Ovaj datum se obilježava i uzet je kao službeni, jer je na isti datum, 18.6. 1993. godine izvršena razmjena ratnih zatočenika, vojnika i civila koji su bili lišeni slobode u KPZ Zenica, Muzičkoj školi i drugim znanim i neznanim kazamatima.


Na dječjem igralištu, u naselju Podgradina, 10. lipnja 1993. godine na licu mjesta poginulo je petero djece, troje je preminulo u bolnici, dok je šestero djece ranjeno. 

Knjiga

Kontakt

HRVATSKA UDRUGA LOGORAŠA DOMOVINSKOG
RATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Kneza Mihaela Viševića Humskog 37
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

Telefon/Fax: + 387 036 318 641
E-mail: udruga@hrlog.ba 

Idi na vrh