U Mostaru su u subotu na groblju u Raštanima pokopani posmrtni ostatci Zorana Galića, jednog od četvorice pripadnika HVO-a iz skupine od 19 nestalih bugojanskih Hrvata, čija su tijela pronađena prošlog ljeta. Dan ranije, vječni smiraj našli su Ante Markulj, Dragan Miličević i Frane Jezidžić, čiji su posmrtni ostatci pokopani uz počasti u Bugojnu u prisustvu obitelji, predstavnika stradalničkih udruga i visokih hrvatskih dužnosnika. 

Podsjetimo, na 27. obljetnici razmjene bugojanskih logoraša i na posljednjem ispraćaju i pokopu logoraša u Bugojnu sudjelovali su i hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman i posebni izaslanik hrvatskog predsjednika, njegov savjetnik za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

Vijence i svijeće ispred spomen obilježja na katoličkom gradskom groblju u Bugojnu, uz ministra Grlić Radmana i generala Marekovića, položilo i izaslanstvo koje je predvodio predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović, te članovi obitelji i stradalničkih udruženja.

Tijela četvorice od 19 najviših vojnih i političkih dužnosnika Hrvata Bugojna, Ante Markulja, Dragana Miličevića, Frane Jezidžića i Zorana Galića, pronađena su prošlog ljeta na lokaciji Rostovo nedaleko Bugojna, gdje se u ratu nalazio kamp mudžahedina, boraca iz islamskih zemalja koji su se borili na strani Armije BiH. Oni su najprije bili zarobljeni i držani u logoru stadiona Iskre, što je zabilježio i Crveni križ, nakon čega su netragom nestali.

 

Knjiga

Kontakt

HRVATSKA UDRUGA LOGORAŠA DOMOVINSKOG
RATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Kneza Mihaela Viševića Humskog 37
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

Telefon/Fax: + 387 036 318 641
E-mail: udruga@hrlog.ba 

Idi na vrh