Nakon 27 godina potrage, rasvijetljena sudbina Zorana Galića, Dragana Miličevića, Ante Markulja i Franje Jezidžića, četvorice iz skupine 19 nestalih hrvata iz Bugojna.  

Ljetos ekshumirani posmrtni ostatci četiri osobe na lokalitetu Rostova nadomak Bugojna kao što se i pretpostavljalo,  pripadaju nestalim hrvatskim logorašima iz logora u Bugojnu.

Analizom DNK uzoraka koja je obavljena u laboratoriju Međunarodne komisije za nestale osobe u Haagu utvrđeno je kako tijela pripadaju Zoranu Galiću, uz čije posmrtne ostatke je pronađena i iskaznica Međunarodnog crvenog križa, Draganu Miličeviću, Anti Markulju i Franji Jezidžiću potvrdili su nam iz Instituta za nestale osobe BiH.

DNK Analiza

Da je to doista tako, potvrđuju nam i iz Instituta za nestale osobe BiH. Rezultate DNK analize iz Haaga, uz ostale,  proslijedili i Tužiteljstvu BiH  koje će, potvrdio nam je Marko Jurišić, član kolegija Instituta  uskoro pozvati obitelji nestalih te, na temelju dobijenih rezultata, obaviti službenu  identifikaciju u prosekturi groblja Prahulje u Travniku.

„Obiteljima će tom prilikom biti službeno priopćeni rezultati DNK analize, imat će mogućnost postaviti dodatna pitanja vještaku sudske medicine, ukoliko ih imaju. Sljedeći korak je odluka obitelji o pokopu posmrtnih ostataka za kojima su tragali više od 27 godina“, pojasnio nam je Jurišić.

Knjiga

Kontakt

HRVATSKA UDRUGA LOGORAŠA DOMOVINSKOG
RATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Kneza Mihaela Viševića Humskog 37
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

Telefon/Fax: + 387 036 318 641
E-mail: udruga@hrlog.ba 

Idi na vrh